• Üye Girişi
  • Genç Pesiad
Pesiad
Ev sahipliğini Musa Bayram’ın yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı

Ev sahipliğini Musa Bayram’ın yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı

    • Ev sahipliğini Musa Bayram’ın yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı-0

    Ev sahipliğini Musa Bayram’ın yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı, Bölge Milletvekili Erol Kaya,Onur Kurulu,Yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte PESİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

    Kahvaltıda ülke gündemiyle ilgili konuşma gerçekleştiren Erol Kaya, gündeme yönelik görüşlerini paylaştı.

    Kaya, ülkemizde iyi şeyler de oluyor ancak sorunlu konularımızda yok değil. Birbirimizi daha çok anlamaya ve dinlemeye ihtiyacımız var. Dedi.

    İyi Şeyler Olacak

    Kaya, çözüm süreci konusunda Sayın Başbakanın açıklamasıyla bir paket hazırlanmış ve Cumhurbaşkanın da İyi Şeyler Olacak söylemiyle önemli ve bir o kadar da hayati adımlar atılmıştı. Hem bölge insanının beklentilerini karşılayacak hem de Türkiye’nin yönetim sisteminde önemli değişiklikler getirecek işler hayata geçirildi. Anadille ilgili özel okulların önü açıldı.

    Anadil Konusu İyi Analiz Edilmelidir

    Anadil konusunun iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Kaya, Yunanistan ve Batı Trakya da, Türkiye’nin devlet politikası itibariyle insanlarımız çobanlıktan başka meslekle uğraşamaz duruma gelmiştir.Yunancayı asla öğrenmediler. Aynı Şeyi Gagavuz Türklerinde de uyguladık. Sonuç itibariyle hiçbir Türk devletin hiçbir kademesinde bir yere gelmesi mümkün olmadığının altını çizdi.

    Özel okullardaki eğitimin önünün açılması doğru olduğunu söyleyen Kaya, ancak bu noktada kalmalıdır. Bu süreçten sonra atılacak adımlar orada yaşayan insanlarımızın aleyhine olacaktır dedi.

    Üretilen Korkulardan Kurtulmaya Başladık

    Kaya,başörtüsü meselemizde Mecliste sorun çözülünce otomatik olarak tüm Türkiye’de de çözülmüş oldu. Devlet ne bölündü ne de çatladı. Birilerinin ürettiği korkulardan Türkiye çok şükür arınmış oldu.Dedi.

    Dershanelerin Dönüştürülmesi Kararı 2009 Yılında Eğitim Şurası’nda Alındı

    Son günlerde hayatımıza giren Dershaneler meselesinin yeni bir adımın ürünü olmadığını belirten Kaya,2009 yılında Eğitim Şurası’nda alınan kararla 2014 yılına kadar dershanelerin %70’nin özel okula dönüştürülmesi ve özel eğitimin örgün eğitime oranının % 2.76 dan 2014 itibariyle % 5’e çıkartılması bir hedef olarak konmuştu. Bu konuyla ilgili de tüm dershanelerden görüşleri alındı. Dershanelerden gelen veriler noktasında da devlet bir teşvik paketi hazırladığının altını çizdi.

    Bugün mesele eğitim konusu olarak değil de siyasi bir mecrada konuşulmaya başlandığının altını çizen Kaya, dershaneler konusuna bu gözle bakmak her şeyden önce dershanelere zarar verecektir.Bu nedenle bir gece yarısı meclisten geçirilecek yasa maddesi yakıştırması yapanların yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum.Dedi.

    Dershaneler Konusunu Siyasi Mecraya Çekenlerin Niyetini Biliyoruz

    Gezi parkıyla olaylarıyla Ak Parti’ye karşı bir operasyon yapıldığını söyleyen Kaya, ancak başarılı olmadı. Şimdi ise içimizde bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Ne cemaatin nede Parti mensubu arkadaşlarımızın bu oyuna gelmemesi gerekiyor. Bu sebepledir ki, dershane kavgasını körükleyenlerin ne yapmaya çalıştığının farkındayız. Hiçbir arkadaşımın bu yanlışa fırsat vermemesi gerekiyor. Dedi.

    Kahvaltı, Milletvekili Erol Kaya’nın PESİAD Üyelerinin sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

    • Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için çerezler kullanılmaktadır.