• Üye Girişi
  • Genç Pesiad
Pesiad
Mehmet Oğuz’un yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı

Mehmet Oğuz’un yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı

    • Mehmet Oğuz’un yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı-0
    • Mehmet Oğuz’un yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı-1
    • Mehmet Oğuz’un yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı-2
    • Mehmet Oğuz’un yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı-3

    Ev sahipliğini Mehmet Oğuz’un yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı,bölge milletvekili Erol Kaya,İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekip Avdagiç Yönetim ve denetim kurulumuzla birlikte çok sayıda PESİAD üyesinin katılımıyla gerçekleşti.

    Kahvaltı ardından açıklamalarda bulunan Kaya,gündem ve önümüzdeki seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu.

    Parola : Vefa ve Vizyon

    Siyaseti iki “V” harfi üzerine inşa ettiklerini söyleyen Kaya,birincisi birincisi Vefa diğeri de Vizyon olduğunu söyledi.

    Kaya,vefanın siyasete ve onu yönetenlere değil,memleketin vicdanını oluşturan insanlara ve değerlerine gösterilmesi ve bu değerlerin geleceğe taşınmasının birinci öncelikleri olduğunu vizyon’la ise sürekli hayali ve heyecanı olan bir parti olduklarını belirtti.

    Kaya,Yerelde 2004 yılında yerel kalkınma,marka şehirler ve şehir insan ve demokrasi çerçevesinde medeniyet değerleriyle yoğrulmuş bir vizyon ortaya koyduklarının altını çizdi.

    Hükümet olarak 2023 ve 2071 hedeflerini ortaya koyduklarını belirten Kaya, kendimizi tekrarlamak yerine bu milletin önüne yeni şeylerle çıkmayı başlıca vizyonumuz olarak görüyoruz.Biliyoruz ki vefası ve vizyonu olan bireyler ve organizasyonların siyasette bir geleceği olur.Vefası ve hayali olmayanlar ise toplum itibar etmez,Dedi.

    İki Hedefimiz Var.Anayasa ve Çözüm Süreci

    Haziran ayı yapılacak genel seçimlerde 2 önemli hedefleri olduğunu belirten Kaya ,birincisi anayasa diğeri de çözüm sürecidir,Dedi.

    Kaya,terör sorunu bu ülkenin kaynaklarını sömüren başlıca problem olarak başımızda duruyor.Yapılan havaalanları,yollar,köprüler,Marmaray,nükleer santraller,hızlı trenleri üst üstü koyup yirmi ile çarpın teröre harcadığımız para bile etmiyor. Kırk bin insanımız öldü.Bu insanlar bizim insanımız.380 bin insan göç ettirildi.Ormanlar yakıldı.Büyük acılar yaşadık.Dedi.

    Bu sorun çerçevesinde iyi bir yol alındığının altını çizen Kaya, Kürtçe isim ve Kürtçe konuşmaya izin verilirse memleketin bölüneceğini söyleyip topluma korku salanların kimler olduğunu gördük.Aksine ülkemiz bu süreçten daha da güçlü çıkmıştır,Dedi.

    Anayasa bu ülkenin kamburu olduğunu belirten Kaya,bugün bir çok düzenlemenin anasayadan dolayı yapılamadığını belirtti.

    82 Anayasası Sorun Üretiyor

    Karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi veren Kaya,örneğin 2B kanunu çıkardık.Ancak neredeyse yüz yıldır mülkün tapusu elinde olan vatandaşın arazisine mülküne 80 öncesi memurlar gelip araziye orman dedikleri için tapuları iptal olmuş.82 öncesinde tapusu iptal edilen vatandaşların mülkü 2B ye dahil edildi.Biz bu sorunu çözdük.Şu an önümüzde 50 bin insanımız var elinde tapusu var ancak 1980’den sonra olduğu için çözülemiyor.Dedi.

    Bunun gibi 82 anayasa kaynaklı hem ekonomik hem de sosyal alanlarda büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Kaya,halkımızın desteğiyle bu anayasayı değiştirmek arzusundayız dedi.

    Altı İbadet,Ortası Ticaret,Tepesi İhanet İçerisinde

    Paralel yapılanma olarak isimlendirilen yapıyla ilgili Kaya, Fransa’daki Charliehebdo olaylarında hem de Amerika’da 3 Müslüman gencin öldürülmesinde bu yapının takındığı tutumu gördük.Bir milletvekili arkadaşın çok yerinde bir tanımlaması var.Alttaki arkadaşlarımız bu işi ibadet aşkıyla bunu yapıyorlar;Ve bundan en ufak bir şüphe yok.Ortadakiler ticaretle meşguller,ancak üstekiler ihanet içerisindeler.Altı ibadet,ortası ticaret, tepesi ihanet içerisindeler.Kaya,bu ülkenin milli mahrem konularını farklı ülkelerin istihbarat ülkelerine taşıyan insanların terör örgütlerinden hiçbir farkının olmadığının altını çizdi.

    Afrika İhracatının Sadece %10’nu Gerçekleştirebilirsek Cari Açık Ortadan Kalkar

    Dünyada büyükelçiler ve valilerin sivil olarak hükümet tarafından atandığını belirten Kaya, Büyükelçileri daha yeni yeni atamaya çalışıyoruz.Ancak inanılmaz bir direnç var,Dedi.

    Bu bağlamda dışarıdan sivil olarak atanmış İngiltere’de doktor olarak görev yapan Somali’deki büyükelçimiz Dr.Kani Torun’un açıklamasının altını çizen Kaya,Afrika ihracatının sadece %10’nu Türkiye yapabilirse cari açık diye ortada bir sorun kalmayacak.Şu an halihazırda Türkiye bu rakamın %3 ‘ünü yapabiliyor.Dedi.

    Parti olarak eksikleri de olduğunu da söyleyen Kaya,her şeyden önce eleştiriyi öncelikle biz yapmalıyız. Düne bakıldığında Ak Parti muhteşem şeyler yapmış olabilir ancak koşmamız gereken hedefe bakınca daha çok yapacağımız şeylerin olduğunu görüyorum,Dedi.

    PESİAD,Bölgesel Dernekler İçerisinde Açık Ara Önde

    İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç’in de konuşma yaptığı kahvaltıda,Avdagiç,MÜSİAD’nin kuruluşunda bulunmuş ve 10 seneye yakın genel başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş biri olarak iş adamları derneğinin ne anlama geldiğini bilen biri olarak PESİAD’nin son on yılda neler yaptığını büyük bir keyifle izliyorum.Görev yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.Hakikaten bölgesel dernekler içerisinde PESİAD açık ara öndedir,Dedi.

    İstanbul’daki iş adamları derneklerine baktığımız zaman Pendik’in çok farkı bir yerde olduğunu belirten Avdagiç, Genç PESİAD PESİAD’nin en önemli faaliyetlerinden birisi.Genç arkadaşlarımızı daha çok koşturmamız ve bırakacağımız bu görevlere hazırlamamız gerekiyor.Dedi.

    Toplantı PESİAD üyelerinin yöneltikleri sorularla son buldu.

     

    • Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için çerezler kullanılmaktadır.