• Üye Girişi
  • Genç Pesiad
Pesiad
Onur Kurulu Kahvaltısı 2015

Onur Kurulu Kahvaltısı 2015

    • Onur Kurulu Kahvaltısı 2015-0
    • Onur Kurulu Kahvaltısı 2015-1
    • Onur Kurulu Kahvaltısı 2015-2

    Ev sahipliğini Osman Üçüncü’nün yaptığı Gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı,Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Bölge Milletvekili Erol Kaya,Pendik Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, onur, istişare,denetim kurulu, PESİAD ve Genç PESİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

    Açılış konuşmasını gerçekleştiren PESİAD başkanı Ahmet Cin, seçimler ülkemizi etkilediği gibi iş çevrelerini de derinden etkiledi. Gerek ülkemizin çevresi gerekse ülke içerisinde verdiğimiz mücadele bağlamında iş adamlarımız bu seçimi çok önemsiyor.Yatırım ya da istihdam alanı oluşturmak isteyen bir çok iş adamının seçimi beklediğini belirten Cin,iş adamlarının seçim sonuçlarına göre aksiyon alacaklarını söyledi.

    Ahmet Cin: PESİAD Üyeleri İçin Sanayi Arazisi Hayata Geçiyor

    PESİAD faaliyetleri hakkında da bilgi paylaşan Cin,PESİAD üyelerinin faydalanacağı organize sanayi arazisi meselesini olgunlaştırdıklarını ilerleyen günlerden detaylarını ayrıca kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.Cin seçimler sonrası Afrika’da belirledikleri iki ülkeye ticari gezi yapmayı hedeflediklerinin belirtti.

    Osman Tunç: Sıkıntılı Günlerden Geçiyoruz

    Toplantıda söz olan Pendik Kaymakamı Osman Tunç,Sıkıntılı günler yaşıyoruz.Şehit acısı ilçemize de düştü.Hakan Öcalan adlı kardeşimizi ebediyete yolcu ettik.Şehitlik mertebelerin en güzeli ancak genç ölümler başta ailesi olmak üzere hepimizi derinden etkiliyor. Rabbim en kısa sürede bu karanlık havadan çıkmamızı nasip etsin.Özellikle kolluk kuvvetlerimize Rabbim güç kuvvet versin.Yükleri çok ağır.Dedi.

    Erol Kaya: Mücadele Hukuk İçerisinde Veriliyor

    Bölge Milletvekili Erol Kaya,Terörle mücadele konusunda,askerin ve polisin hukuk dışına çıkmadan mücadelenin verildiğini söyledi.Kaya, Bu çok önemli bir kazanım hepimiz için.90’lı yıllarda terörle mücadelede evinden alınıp Toros arabaya bindirilenlerin cesedi geri dönerdi. Bu bağlamda mücadelemiz hukuk içerisinde ilerliyor.Diğer taraftan bölge insanı devletinin yanında,devletine yardımcı oluyor.Dedi.

    Erol Kaya: Devletin Şefkat Eliyle Kudret Eli Birlikte İlerleyecek

    Devletin kudret elinin ihmal edildiğini söyleyen Kaya, bundan böyle devletin şefkat eliyle kudret elinin at başı olarak işleyeceğini söyledi.Kaya, Bölgenin ihmal edilmişliğini ortadan kaldırmak noktasında kararlığımızı herkes görüyor zaten.Terör örgütünün iş makineleri ve barajlara saldırmalarının altında yatan nedeninin devletin bölgeye yatırım getirmiyor diyememelerimden kaynaklandığını söyledi.

    Seçim vaatleriyle ilgili bir revizyona gittiklerini belirten Kaya, madem bu vaatleri yapabiliyordunuz neden bu zamana kadar vermediniz şeklinde sorularla karşılaşıyorum.Bu vaatler verilecek ancak bazı şeylerden fedakarlık ederek yapılacak.Dedi.

    Erol Kaya: Dört Partili Meclis Aritmetiğinde Tek Başına İktidar Bıçak Sırtı

    Ak Parti neden tek başına iktidar olmadı sorusuna verilecek cevaplardan birisi,dört partili meclis aritmetiğinden tek başına iktidar çıksa bile bıçak sırtı olmasından kaynaklanıyor.Kırk bir değil de neden yüzde elli alamadık sorusunu kendilerine sorduklarını söyleyen Kaya,hatalarımızın müzakerelerini uzun toplantılarda ortaya koyduk.Birbirimizi acımasızca eleştirerek bu toplantıları gerçekleştirdik.Dedi.

    Erol Kaya: Ak Parti %42-45 bandında

    Yapılan anketlerde Ak Parti’nin %42-45 bandında olduğu belirten Kaya, 4 partili bir meclis aritmetiği çıksa da tek başına iktidar olunabilir ancak 275-285 arasında bir vekil sayısı önümüzde olacaktır.Dedi.

    Koalisyon durumunu bir örnekle açıklayan Kaya, basitçe anlatmak gerekirse A Partisi İç işleri bakanlığını B Partisi Maliye bakanlığını alır.A partisi diyor ki ben Pendik’e kaymakamlık binası yaptıracağım.Ödenek B partisinin kontrolündeki Maliye bakanlığında.Ortaya çıkan diyalog şu şekilde gelişecek.Bekleyecek, bizlerin de onlarda bir imzamız var.Onu imzalarlarsa bizde ödeneği çıkartırız.Kaya,koalisyon hakkında siyaseten tecrübeli ağabeylerimizin aktardığı bu maalesef,dedi.

    Erol Kaya: Türkiye, Koalisyon İktidarlarında Yaklaşık Yüzde Üç
    Tek Parti İktidarlarında Yüzde 5,7 Büyüdü

    Koalisyon iktidarlarında Türkiye’nin yüzde üç civarında tek parti iktidarlarında ise yüzde 5,7 büyüdüğünü söyleyen Kaya, yanlışlarımızdan ders aldığımızı parti olarak halka iyi anlatabilirsek bu seçimden Ak Parti’nin tek başına iktidar olarak çıkacağı kanaatini taşıyorum,dedi.

    Toplantı PESİAD üyeleri ve konukların  gündeme dair sorularını sormalarıyla son buldu.

    • Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için çerezler kullanılmaktadır.