• Üye Girişi
  • Genç Pesiad
Pesiad
Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)

Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)

    • Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)-0
    • Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)-1
    • Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)-2
    • Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)-3
    • Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)-4
    • Onur Kurulu Kahvaltısı (Akbulut İnşaat’ ın Sahibi Nurettin AKBULUT Ev Sahipliğinde)-5

    Ev sahipliğini Sn. Nurettin AKBULUT’un yaptığı gelenekselleşen PESİAD Onur Kurulu Kahvaltısı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sn. Erol KAYA, Pendik Kaymakamı Sn. Yılmaz ŞİMŞEK ve  İTO Meclis Başkanı Sayın Şekib AVDAGİÇ ile birlikte Onur, İstişare, Denetim Kurulları, PESİAD ve Genç PESİAD Yönetim Kurulları ve üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

    Başkanımız Sn. Ahmet CİN’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Sn Cin, referanduma sunulan yeni anayasanın bir değerlendirmesini yaptı. Gençlerin mecliste temsil edilmesinin gerekliliğini vurgulayan Sn. Cin dirayetli bir başbakan, dirayetli bir cumhurbaşkanı olmadığı zaman darbelerle ve muhtıralarla karşı karşıya kalınabileceğini ve yeni sistemin bu sorunu tamamen ortadan kaldırdığını belirtti. Ayrıca koalisyon dönemlerinin sona ereceğini ve istikrar adına çok faydalı bir sisteme geçileceğini ekledi.

    İTO meclis Başkan’ı sayın Avdagiç yeni sistemin istikrar getireceğini belirtti. Pendik Kaymakamız Sn Şimşek de katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ülke olarak hassas bir dönemden geçtiğimizi ve bu sürecin ülkemizin prangalardan kurtularak uçuşa geçmesi yönünde tarihi bir fırsat olduğunu vurguladı.

    Sn  Erol KAYA, ülkemizde 60 lı yıllardan beri çift başlı bir sistemin olduğunu ve bunun son yıllarda hissedilmeme nedeninin Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasındaki uyumdan kaynaklandığını ve Yürütme erkinin bir kişide toplanması ve hesabın bir kişiden sorulması gerektiğini belirterek sadece hükümet sisteminin değiştiğini üniter yapının tartışılmasının  bile söz konusu olmadığını vurguladı.

    Parlamento güçlü değil miydi? Sorusuna istinaden “Parlamento da hiçbir  Milletvekilinin Anayasa ve iç tüzük hariç teklif ettiği bir kanun olmadığını, teklif edilen bütün tasarıların tamamının hükümet tasarısı olduğunu, Hükümetin gönderdiğini parlamentonun onayladığını söyledi.

    Bu ülkenin daha güçlü bir yönetim şekli olsun diye çabalıyoruz diyen Sn. KAYA anketlerde ve toplumla müzakerelerde iyi bir noktada olduklarını belirtti. Ayrıca bu gün Cumhurbaşkanının dokunulmazlığının daha yüksek seviyede olduğunu ifade eden Sn. KAYA yeni sistem ile Cumhurbaşkanı üzerindeki zırhın kaldırılacağını ve seçilme süresinin kısalacağını vurguladı.

    • Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için çerezler kullanılmaktadır.