• Üye Girişi
  • Genç Pesiad
Pesiad
Onur Kurulu Kahvaltısı(Mehmet Bayram Ev Sahipliğinde)

Onur Kurulu Kahvaltısı(Mehmet Bayram Ev Sahipliğinde)

    • Onur Kurulu Kahvaltısı(Mehmet Bayram Ev Sahipliğinde)-0
    • Onur Kurulu Kahvaltısı(Mehmet Bayram Ev Sahipliğinde)-1
    • Onur Kurulu Kahvaltısı(Mehmet Bayram Ev Sahipliğinde)-2

    Ev sahipliğini Mehmet Bayram’ın yaptığı Gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı,Bölge Milletvekili Erol Kaya,onur kurulu istişare ve denetim kurullarıyla birlikte PESİAD üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

    Türkiye’nin seçimle yoğrulduğu günleri geride bıraktıklarını belirten PESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cin, ortaya çıkan sonuçtan iş dünyasının son derece mutlu olduğunu görüyoruz.Aylarca stabil vaziyette kalan iş çevrelerinin tekrar eski hızını aldığını görmek bizleri son derece mutlu kılıyor,Dedi.

    Asgari ücretin artışı noktasında işverenlerin şikayetleri olduğunu belirten Cin,devletimiz gelir kaybına uğramadan işverenlerimizin üzerindeki SGK ve Stopaj ödemelerinde bir iyileştirme beklentisi var. Bu bağlamda yeni kurulacak hükümetimizin bu meseleyi dikkate alacağını umuyoruz. Dedi.

    PESİAD Organize Sanayi Bölgesi İçin Talep Toplamaya Başlıyor

    PESİAD üyelerinin faydalanacağı Organize sanayi arsası konusunda bilgi veren Cin,
    Yalova’da 3500 dönüm arazinin 900 dönümü OSB arazisi olarak onaylanmış bulunuyor.Oluşturduğumuz komisyonla bu işi hızla hayata geçirmek arzusundayız.Yalova merkeze 10 km. yeni açılacak köprüye ise 4 km uzaklıkta bulunuyor .Yalova 2.öncelikli bölge içerisinde ancak söz konusu arazimiz OSB arazisi olduğu için 3.bölgenin avantajlarından faydalanacak. 3-5-10 ve 20 dönüm şekilde satışa çıkarılacak parseller,0,70 imarlı olacak.Altyapının  haziran ayında biteceğini belirten Cin,ödemelerin %25’i peşin geri kalanı ise 48 ayda olacağını söyledi.

    Terör Meselesinde Batılı Ülkeler Samimi Değil

    Ülke ve dünya gündemi hakkında konuşma yapan bölge milletvekili Erol Kaya,Terör kimden gelirse gelsin kınanmalıdır. Benim teröristim iyidir anlayışının ne kadar yanlış bir söylem olduğunu tüm batılı ülkelere her defasında hatırlatıyoruz. Ancak batılı ülkelerden bu hassasiyeti göremediğimizi ifade etmeliyim.Dedi.

    Tövbemizi İyi Yaptık

    Bir partinin güç kaybetmeye başladığında kendisini toplarlamasının kolay olmadığını belirten Kaya,ilk defa bir parti literatüre aykırı olarak belki de tövbesini iyi yaptığından oylarını artırarak halkın güvenini 4 ayda tekrar kazanabildi.Dedi.

    AK Parti Bu Güne Kadar 1600 Milletvekili Seçti

    Ak Parti’nin kendi başına sisteme muhalefet ettiğinin altını çizen Kaya,Ak Parti’nin bugüne kadar 1600 milletvekili seçtiğini söyledi.Kaya,sürekli yeni insanlarla yarışa girip kendilerini  güncellediklerini belirtti.

    Seçim Döneminde İş Dünyası Muhalefetin Gerçek Dışı Vaatlerine Ses Çıkarmadı.

    1 kasım seçimlerinden sonra piyasada ciddi bir rahatlama olduğunu belirten Kaya,seçim sürecinde asgari ücreti uçuk vaatlerle artıracağını söyleyen diğer partilere çıtını çıkarmayan iş dünyamız bugün maalesef sızlanıyor. Bu vaatler yapılırken iş dünyasından karşı bir argüman beklerdik ancak bunu göremedik.Bu geçiş sürecinde kimse etkilenmeyecek diye bir şey söyleyemiyorum.Elbette etkileneceğiz ancak hükümete düşen bu süreci minimize etmek olacaktır.

    Terör Örgütü 4 Kez Yok Edildi

    1984’den buyana terör olaylarında 40 bin insanın hayatını kaybettiğini belirten Kaya, ölenlerin 21 bini örgüt mensubuydu.5 bin pkklı olduğu söyleniyor. Demek ki 4 kez örgüt yok edilmiş. Ama bitmedi. Bitmemesinin sebepleri üzerinden ilk defa bir siyasi parti risk alarak başka bir şey denedi. Dedi.

    Bataklığı Kurutuyoruz

    Yaz aylarında ortaya çıkan sinekleri yok etmek için şubat ve mart aylarında sinek larvalarının üreme yerlerinin kurutulması gerektiğini belirten Kaya,Bu çerçevede terörün ürediği konakları kurutuyoruz,dedi.

    Bölgenin Geri Kalmışlığını Tarihe Gömeceğiz

    Kaya,Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde büyükşehirde gördüğünüz herhangi bir yatırımı artık rahatlıkla görebilirsiniz.Dikkat ettiyseniz teröristler asker ve polisin yanı sıra şantiye ve iş makinelerine saldırıyor.Çünkü biliyor ki bölge kalkınırsa örgütün hayat hakkı ortadan kalkacak.Bataklığı kurutma noktasında düşünce ve inançlarının önünde bulunan engelleri kaldırdıklarının altını çizen Kaya,bölgenin her anlamda geri kalmışlığını tarihe gömmeye kararlıyız.Dedi.

    Anayasayı Kesinlikle Değiştirmek İstiyoruz

    Anayasanın değiştirilmesi konusunda kararlılık ve samimiyetlerini ortaya koyduklarını belirten Kaya,yasal hakkımız olmasına rağmen diğer partilerin sayısı kadar komisyona üye göndererek diğer partilerle ortak çalışma yolunu tercih ettik.2 yıl bu komisyon çalıştı.Komisyon 60 madde konusunda hem fikir oldu.Ancak bu maddeleri yürürlüğe koyalım dediğimizde kimse oralı olmadı.Biz hala aynı noktadayız,kesinlikle anayasayı değiştirmek istiyoruz.Dedi.

    • Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için çerezler kullanılmaktadır.