• Üye Girişi
  • Genç Pesiad
Pesiad
Basın Açıklaması

Basın Açıklaması

    05 Mart 2014 Tarihli Programa,Katılım Sağlamayan Başkan Adayların Yöneltiği Hakaret ve Eleştirilere Ait Basın Açıklaması

    Değerli Basın Emekçileri,
    Bildiğiniz üzere benzerlerini 2009 Yerel seçimlerde ve 2011 Milletvekili seçimlerinde yaptığımız organizasyonumuzun bir benzerini 05 Mart Çarşamba Saat 19.00’da PESİAD Konferans Salonu’nda gerçekleştirdik.
    Başkan adaylarımız davet edilmeden önce konuşma sırasının Meclisteki düzene göre gerçekleşeceğini, toplantının bir divan heyetinin yönetiminde olacağı ve her başkan adayına 10 dakika konuşma süresi tanınacağı bilgisi verilerek davetimizi taraflara bildirdik.
    CHP ve Saadet Partisi Pendik Başkan Adayları, konuşma sırasının kendilerince uygun olmadığını bu sebeple katılmayacaklarını bildirdiler.
    MHP Pendik Başkan Adayı ise İlçe Başkanı vasıtasıyla yaptığı açıklamada farklı bir Sivil Toplum Örgütünün davetini tercih ettiklerini ancak sıralamayla ilgili herhangi bir sorunları olmadıklarını ayrıca belirttiler.
    Büyük Birlik Partisi Başkan Adayı ise yaptıkları toplantıda davetimize katılmama kararı aldıklarını söylediler.
    Ak Parti Başkan Adayı ise davetimize katılım sağlayacağını bildirdiler.
    Aldığımız yanıtlar çerçevesinde duyurusunu çok önceden planladığımız programımızı iptal edemezdik. Yönetim Kurulu olarak programımızı gerçekleştirme kararı aldık. Ancak olumsuz yanıt veren adaylarımızı son dakikaya kadar beklediğimizi de ayrıca belirtmek isterim.

    Değerli Arkadaşlar,
    Bizler bu program için yeni bir şey ya da bir şart öne sürmedik.2009 Yerel ve 2011 Genel Seçimlerinde de tekrarladığımız programlarımızı arşivlerinizden fotoğraf ve haber bültenlerini kontrol ettiğinizde bugün bizleri eleştiren çoğu siyasi parti temsilcilerinin o gün toplantımıza katılım sağladığını, Meclisteki sıralamaya göre konuşma gerçekleştirdiklerini göreceksiniz.
    Tüm bu gerçekler çerçevesinde program günü yapmış olduğum konuşmam içerisinde “Demek ki Söyleyecek Şeyleri Yok” cümleme bazıları izan dairesinde yanıt verirken kimilerinin edep sınırlarını zorlayıcı şekilde yorum yaptıklarını basından takip ettim.
    Hakaret tohumunun ekildiği topraklardan hakaret filizleri yetişir. Bu çerçevede eleştirinin sonuna kadar yanındayım, ancak hakaretin de sonuna kadar karşısında olacağım.
    Vicdanı ve adaleti olan eleştiri, toplumumuzu çok daha insani noktalara taşıyacağı bir hakikat. Bizler, hakaretin kölesi yerine hakikatin bir neferi olarak hizmet etmeye devam edeceğiz.
    Bizler sözün gücüne inanırız. Söze değer veririz. Konuşmak değerli olmasaydı Hz.Allah insanla konuşur muydu?
    Konuşmaktan, ortak uzlaşıdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.

    Kıymetli Basın Mensubu Arkadaşlarım,
    PESİAD gerçek anlamda güç ve ortak aklı, ayrılıklardan fırkalara bölünmüş bir toplum yapısında değil, birlikte hedefe kitlenmiş ahenkli bir toplum çatısında görmektedir.
    Pendik için çalışan her kim olursa olsun siyasi görüşüne, mezhebine, dünyaya bakışına takılmadan PESİAD olarak her zaman yanında olacağız.
    Daha müreffeh bir Pendik için, enerjimizi anlamsız tartışmalar üzerinden tüketmek yerine daha çok çalışarak, birbirimize anlamaya daha fazla zaman ayırmalıyız.
    Hep Birlikte Pendik için daha güzel günlere


    Saygılarımla,
    Ahmet Cin

    • Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için çerezler kullanılmaktadır.